VIP Communication PR специален гост в посолството на Кралство Мароко

Поетично-музикална вечер с кулминация ревю на мароканска мода събра дипломати от цял свят в резиденцията на Кралство Мароко в София. Посланиците на Испания, Чехия, Судан, Идонезия, както и гости от посолството на Турция аплодираха участниците в артистичното събитие.
Посолството на Кралство Мароко в Република България, фондация „Европа и светът“ и Мароканско-германската асоциация за култура и интеграция бяха организатори на Вечерта на мароканската поезия в резиденцията на Н.Пр. г-жа Закиа Ел Мидауи.
За първи път в България бяха представени стихове от марокански поети, преведени от арабски на български от г-н Хайри Хамдан, поет, писател и преводач, и от френски на български от г-жа Гергина Дворецка, поетеса и журналистка, председател на фондация „Европа и светът“.
Специални гости на вечерта бяха г-жа Надя Якин, мароканска поетеса и журналистка, г-жа Назиха Ал Мунтасир, мароканска поетеса и моден дизайнер, както и поетът и литературен критик Иван Христов, участник в Международен форум на поезията в мароканския град Сафи през март 2018 г.
В кулминацията на вечерта гостите аплодираха модното ревю на новата колекция от марокански кафтани на дизайнерката Назиха Ал Мунтасир, а за финал тя триумфално изведе за ръка влязлата в роля на модел журналистка и PR Патриция Кирилова, облечена с уникална сватбена рокля с воал от мароканското знаме. 

Вечер на Мароканската Култура


В ревюто се включи и изследователката Мила Салахи, преводач от древни езици на Екип 2 Руните говорят, която дефилира с модерен дънков тоалет, нетипичен за мароканската традиция.
Само преди месец Н.Пр. г-жа Закиа Ел Мидауи бе специален гост на дебютната изложба на Екип 2 Руните говорят „Неразказаната приказта на българската история“, която премина при огромен интерес в Националния музей на образованието.
Гостите на вечерта се насладиха и на традиционната мароканска кухня.

Снимки Бенур МОСА

Следвайте ни във Фейсбук

© 2005 - 2016 PR Agency - VIP Communication. All rights reserved.