Церемонията Balkan Awards for Tourism Industry 2016 обедини Балканите

Посланици, министри, депутати и експерти в туризма връчиха престижните статуетки за годишната церемония Balkan Awards for Tourism Industry 2016  в хотел Премиер Бест Уестърн в София. Общини, хотелиери и туристически компании от България, Турция, Македония и Албания бяха възнаградени от годишните награди за Балканска туристическа индустрия.

С голямата награда – Лидер в туризма на Балканите 2016, от второто издание на престижните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016, бе отличена община Пловдив, която все по-успешно се развива като водеща дестинация за културен, събитиен, винен и религиозен туризъм в страната. Наградата на общината бе връчена от г-жа Милка Нанова от Министерството на туризма. Зам.-кметът на община Асеновград Димчо Атанасов Темелков, получи заслужената стауетка от Балканските туристически Оскари в категория Културен туризъм, а призът му връчи изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. На сцената се качи и кметът на община Приморско – д-р Димитър Германов, отличен за развитието на морския курорт и като световна дестинация с древни културно-исторически богатства. Призът за Фестивален туризъм 2016 бе връчен на г-н Калин Каменов, кмет на най-големият град в Северозападна България – Враца.

Наградата за Социална отговорност в туризма 2016 бе връчена от посланика на Македония в България и бивш министър на земеделието – Мариян Гьорчев, на собственика на македонския туроператор „My Travel“ Наско Цанов. „Над половин милион туристи от Македония идват ежегодно в българските курорти. В областта на туризма имаме огромни възможности. Всяка година има ръст в обмена на туристи. През тази година се очаква броят на туристине от Македония в България да достигне 600 000. Ние считаме България не само за съседска, а за братска страна. В последните 5 години има ръст на посещаемостта на българите в Македония от 13%, като броят им достига 29 000. Очакваме през 2016-та година да има ръст“, каза посланик Гьорчев.

С приз за Инвестиции в туризма 2016 бе отличена една от най-големите и най-бързо развиващите се хотелски вериги в България – Грифид Хотели. Сред наградените бе и четиризвездният „Каменград” Хотел & СПА, част от веригата „Тракийски хотелиери“, който получи заслужен приз в категория „Успешно утвърждаване на гр.Панагюрище като дестинация за спа, конферентен и културен туризъм чрез „Каменград” Хотел&СПА“.

В категория Планински туризъм 2016 наградата взе един от най-предпочитаните планински хотели у нас и на Балканите – Апартхотел Лъки Банско. Статуетката бе връчена от г-н Зоран Мираковски, първи секретар в посолството на Република Македония, който подчерта „Това е любим планински хотел и на македонските туристи. Познавам лично собственика на Лъки Банско – г-н Боби Малинов и му пожелавам още успехи“, каза още г-н Мираковски. Албанският бизнесмен Лео Кадели получи приз в категория Специализирани услуги в туризма 2016 за една от бързо налагащите се Балкански дестинации – албанската ривиера и „Инфо Албания Туризъм“. Една от най-луксозните хотелски вериги на Балканите – Regnum, която посреща туристи от Анталия до Банско, получи приз от Балканските туристически Оскари в категория Хотели без граница 2016. Наградата връчиха г-н Ахмед Башев от посолството на Турция у нас и издателката на списание Enterprise Бинел Енвер.

Изпълнителеният директор на ТЕЗ ТУР България – Петър Андреев, бе отличен в катагерия Туроператор на годината. Това е една от най-големите международни туристически компании в световен мащаб с над 90 офиса в 33 страни – TEZ TOUR, е сред номинираните от престижните награди за Балканска туристическа индустрия. Обслужва 3 млн. туристи годишно в над 15 дестинации по цял свят. Един от най-предпочитаните бизнес хотели в София – четиризвездният “Даунтаун”, получи награда в категория Бизнес туризъм 2016. Собственикът на бутиковия хотел 8 ½ Luxury Art Guest House, който се превърна в любимо място на звезди от цял свят – Иво Проданов, лично получи своята стаутетка по време на церемонията. В категория Морски туризъм 2016 отличието взе луксозният комплекс ОАЗИС РИЗОРТ & СПА в курорта Лозенец. С награда за Ваканционен туризъм 2016 си тръгна и изграденият в стила на средновековна базилика хотелски комплекс – „Вила Византия” в Созопол. В категория СПА Туризъм 2016 бе отличена петзвездната бутикова “Вила Вучев” във Велинград, която получи още една престижна номинация – от конкурса World Luxury Hotel Awards за 2017 г. Отличие в категория Мениджмънт в туризма 2016 получи Светослав ПАНЕВ, главен мениджър на хотели Премиер и Експо Бест Уестерн София.

Водещи на вечерта бяха носителят на престижната награда ИКАР в категория Златен Глас на България – Симеон Владов и журналистката, съорганизатор на събитието – Патриция Кирилова, облечена с вечерна рокля от новата колекция на дизайнерката Искра Стефанова и моден бутик Амнезия. В празничната програма се включиха фолклорната звезда Поли Паскова, призьорите от международни конкурси за танци – Клуб за спортни танци ДЕНСИНГ ТАЙМ, както и третокласничката от Националното музикално училище Моника Шахин, финалистка от конкурса в „Шоуто на Слави“ за партньорка на г-н Андреев.

Призьорите получиха освен престижни плакети и статуетки, подаръци от спонсорите ЗООМ Център за копирни и принт услуги, коледни пакети от козметичният гигант Рефан и маркови аромати от парфюмерийна верига Ди енд Пи. Гостите се насладиха на бутиково вино от изба „Балар” АД.

Наградите бяха връчвани още от председателя на Парламентарната комисия по транспорт Настимир Ананиев, Димитър Петрунов – главен мениджър Сръбско-българската камара, доц. д-р Йордан Йорданов – зам.- председател на „Сдружение Туризъм“, обединяващо българските туроператори и агенции, президентът на Софийската търговско-промишлена камара Георги Чернев и други. Партньори на церемонията бяха Българо-румънската търговско промишлена палата, Сръбско-Българската търговска камара, Софийската търговско-промишлена камара, Сдружение Туризъм на българските туроператори и агенции, Български съюз по балнеология и СПА.

Снимки ХАЙЛАЙФ

 

img_5527-2 img_5552-2 img_5593 img_5629-2 img_5675

img_5683 img_5712-2 img_5728-2 img_5754

img_5777-2 img_5790-2 img_5829-2 img_5885-2 img_5933-2 img_5971-2 img_5992-2 img_6028-2

 

 

 

 

Следвайте ни във Фейсбук

© 2005 - 2016 PR Agency - VIP Communication. All rights reserved.