Ревюто на Мира Бъчварова – атракция и природна красота

                          

    С дълги аплодисменти завърши второто Fashion & Horses Show на ексцентричната родна дизайнерка Мира Бъчварова, което се проведе на хиподрума в град Банкя. В ролята на модели бяха действащи състезатели в конния спорт. Те разиграха истинска приказка от тюл, дантели и пера.

Гостите на хиподрума разпознаха Аладин, Графинята, Пинк Лейди, Рицарят в черно, Шотландски танцьори. На финала на пищното шоу Мира се появи със зашеметяващ тоалет, а върху коня й бяха разположени огромни криле, като същински Пегас. Дизайнерката разкри, че за направата на 20-сетте костюма й е била нужна едномесечна подготовка.

Екстравагантните тоалети от новата й колекция бяха допълнени от каскади върху конете. Самата Мира язди от 5 години и не се притеснява да прави салто в движение.

Fashion & Horses Show на Мира Бъчварова бе е част от Националното изложение на Дунавския кон и Нониуса в България, което се прави за първи път у нас.

Атракциите и представянето на конете от българската порода Дунавски кон, която тази година бележи 60 години от своето съществуване започнаха пред 1000 души публика.

Породата Дунавски кон:

Породата е създадена в бившия конезавод „Клементина” край гр. Плевен. За основа са послужили местни кобили майки и внос на жребци и кобили главно от Унгария, от бивша Югославия и от бивша Чехословакия, който е започнал от 1924 г. В процеса на създаване на породата са били използвани над 14 жребеца, но само някои от тях са намерили добро съчетание с наличните кобили в стадото и са станали родоначалници на генеалогични линии.

Следвайте ни във Фейсбук

© 2005 - 2016 PR Agency - VIP Communication. All rights reserved.