Наградихме най-успешните в туристическата индустрия на Балканите

Престижни статуетки за развитието на туристическата индустрия на Балканите бяха връчени на зам.-кметовете на Пловдив и Банско – Стефан Стоянов и Александър Мацурев, на тържествена церемония в София.
Най-старият град в Европа – Пловдив, и шести най-стар жив град в света, заслужено грабна приза Балканска столица на Културата от годишните награди BALKAN AWARDS FOR TOURISM INDUSTRY 2015.
Многобройните фестивали в курорта Банско му донесоха престижната титла Балканска столица на фестивалите, а иновативни подобрения за зимния туризъм в Пампорово донесе заслужена награда за курорта, който запазва социалната си политика и към ученическите групи и децата. Банско получи още един приз – в категория Социална отговорност в туризма за „Мираж Пропърти Мениджмънт, Хотел Вихрен Палас и собственичката Джулия Кристова.
С бурни аплодисменти бе посрещната наградата за цялостен принос в развитието на туризма за „Шарлопов Груп”. Брандът обединява компаниите, собственост на фамилия Шарлопов, а водещи компании в холдинга са Шарлопов хотелс, Шарлопов ресторантс и Шарлопов Созополис.
Любимец на церемонията бе създателят на туристически обект № 1 за 2015 година в България – Замък „Влюбен във вятъра“ в Равадиново – Георги Тумпалов. С престижните награди бяха удостоени още един от най-предпочитаните СПА-хотели на Балканите – 4-звездният Роял Спа Велинград, СПА и балнео-експертите от Crystal Spa & Wellness – Антония Вирт и Деница Киркова. По традиция организаторите на Балканските награди за туристическа индустрия – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън, възнагради образователните дейности, свързани с децата и младите хора със статуетка за туроператорът БГ Травел 2009, организатор на учебни и опознавателни екскурзии и почивки за деца и ученици. Една от перлите на родното Черноморие – курортът „Русалка-Elite” също получи награда за Ваканционен туризъм, а думите на собственичката Евгения Банева отново бяха насочени към държавната стратегия за туризма.
„Трябва да обединим всички организации, които са в туристически бранш, за да помогнем на туризма“, бе единодушното мнение на наградените. Всички присъстващи – политици, експерти в туризма, лидери в туризма и журналисти, бяха категорични, че тази церемония е събрала в една зала най-добрите в туристическата индустрия в България и те са тези, които могат да определят туристическата стратегия за развитието на този важен за страната ни отрасъл, ако обединят усилията си. Голяма част от наградените не пестиха критични думи за липсата на адекватна стратегия от министерствата на туризма на последните поне 4 правителства, което обясни и липсата на представители на министерството на събитието.
Морският курорт Приморско също бе възнаграден за семеен туризъм с една от перлите в града – хотелски комплекс „Сънрайз“, който радва гостите си с уютна атмосфера и 3000 кв.м. зелени площи, с което е пример за хотели, които не инвестират в зелени пространства, а само в бетон.
Балканските страни също бяха възнаградени с престижните статуетки – Алабния взе приз с българско участие в категория Инвестиции в поклоннически туризъм за повторното изграждане на българският християнски храм „Св. Николай Чудотворец”, област Голо бърдо, днешна Албания. Разрушената през 60-те години на миналия век църква е функционирала повече от 300 години, а сега във възстановителните работи ще помагат и местните българи-мюсюлмани.
Туристическата индустрия в съседна Турция получи приз за един от най-популярните туроператори на Балканите – „Караджъ Турс”. Съседна Румъния грабна приз за туристическа дестинация с 4-звездния хотел Valea cu Pesti, който се намира на брега на езерото Видрару, в близост до легендарния замък на граф Дракула.
Туристическата индустрия бе представена и от туристическите продукти, които също са основен сегмент в развитието на този отрасъл. С приз Туристически продукти – Символ на България бе възнаграден професионализма и дългогодишната успешна дейност на „Рефан България“. Марката стана синоним на козметика без граници със своите 400 бутика в 28 държави на 5 континента.
Наградите бяха връчени от партньорите на церемонията – Българо-румънската търговско промишлена палата, Италианската търговска камара, Бизнес Клуб Лондон, Сръбско-Българската търговска камара, National Association for SPA & Wellness Tourism, както и от гаранта за гласуването на журито – най-известният нотариус у нас Станислав Филипов, познат на зрителите от тв-формата „Сделка или не“, както и от медийните партньори, сред които БНР, Канал 3, БГ Травел ТВ, в. Новинар, сп. Журнал за жената и сп. Здравен журнал и други.
Водещи на церемонията журналистката, ПР и съорганизатор Патриция Кирилова, облечена с рокля от новата колекция висша мода на дизайнерката Милена Вельова и продуцентът-изпълнител Иван Иванов – Айвън, който дефилира на сцената с официален костюм от лидера в мъжката мода у нас – „Агресия“. Празничната програма, с която бе даден старт и на Коледните празници, вдигна гостите на дансинга с народните песни на фолклорната звезда Поли Паскова, горещите ритми на изгрелия в световното кубинско шоу Тропикана – Алфредо Торес в дует със сценичния му партньор Айвън, български шампиони по акробатични танци. В програмата се включиха и най-малките гости на церемонията – 9-годишната цигуларка Цвети Данкина и 7-годишната й сестра Дороти, които трогнаха присъстващите с майсторско изпълнение на пиеси от Моцарт.

Ето и всички наградени:
Цялостен принос в развитието на туризма – ШАРЛОПОВ ГРУП
Културен туризъм 2015 – ОБЩИНА ПЛОВДИВ
Фестивален туризъм 2015 – ОБЩИНА БАНСКО
Инвестиции в туризма 2015 – ЗАМЪКЪТ ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА, Равадиново
SPA Туризъм 2015 – Хотел РОЯЛ СПА, Велинград
Балнеология 2015 – КРИСТАЛ СПА
Планински туризъм 2015 – ПАМПОРОВО АД, „Иновативен маркетинг и реклама на Балканите“
Бизнес туризъм 2015 – Хотелски комплекс ВЕГА, Русе
Семеен туризъм 2015 – Хотелски комплекс „Сънрайз“, Приморско
Детски и младежки туризъм 2015 – БГ ТРАВЕЛ 2009
Ваканционен туризъм 2015 – Курорт РУСАЛКА-ЕЛИТ
Туристическа дестинация 2015 – 4-звезден хотел Valea cu Pesti, Румъния
Туроператор 2015 – КАРАДЖЪ ТУРС, Турция
Социална отговорност в туризма 2015 – МИРАЖ ПРОПЪРТИ МЕНИДЖМЪНТ, Хотел Вихрен Палас Ски и Спа Резорт, Банско
Туристически продукти – символи на България 2015 – REFAN BULGARIA
Инвестиции в поклоннически туризъм 2015 – Българският християнски храм „Св. Николай Чудотворец”, област Голо бърдо, Албания.
В края на церемонията бяха представени събитията на VIP COMMUNICATION PR за новата 2016, към които по традиция има голям медиен интерес заради обществена значимост на участниците в тях:
BUSINESS AWARDS – 03.2016,
LIFESTYLE AWARDS – 05.2016
MEDIA AWARDS – 06.2016,
NATIONAL MEDICAL AWARDS – 09.2016,
LUXURY PROPERTY AWARDS – 11.2016 и
BALKAN AWARDS FOR TOURISM INDUSTRY – 12.2016.
На прага на юбилейната си 10-та годишнина агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION PR насочва усилията си към все по-широкото представяне на значими постижения в различни сфери на бизнеса, туристическата индустрия, здравеопазването, образованието, международните отношения и други сфери от обществения живот.

Снимки VIP COMMUNICATION PR
Ето и линкове към снимките на нашите медийни партньори ИН ЛАйф и България Травъл ТВ

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153845677198530.1073741867.137644278529&type=3&pnref=story

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.708054819296770.1073743098.467796409989280&type=3&pnref=story

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.500422790129376.1073741837.411360482368941&type=3&pnref=story

Следвайте ни във Фейсбук

© 2005 - 2016 PR Agency - VIP Communication. All rights reserved.