ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА ЗНАЧИМИ ПОСТИЖЕНИЯ В БИЗНЕСА VIP BUSINESS AWARDS 2015

Най-успешните мениджъри и брандове в бизнеса ще бъдат наградени на официална церемония на 5 март 2015, от 20 часа в хотел Кемпински София.
Конкурсът ще отличи успешния бизнес, който дори в период на криза запазва своето устойчиво развитие и демонстрира европейски стандарт и просперитет.
Световният опит показва, че подобни конкурси стимулират и популяризират успешните практики и дават стимул за развитие на бизнеса.
Тези награди ще бъдат дадени за изключителен успех, иновации и етика, които за задължителни за просперитета на всяка компания. Това е признание за техния публичен и жизненоважен принос за развитието на цялото общество.
Поощряват се устойчивото развитие, иновациите, повишаването на стандарта в корпоративната общност, опазването на околната среда, корпоративната и социалната отговорност, както и дейностите и услугите, в полза на обществото.
Призьорите ще отпразнуват наградите с тържествен коктейл, класическа музика и ще обменят опит по време на тази церемония.
Наградите VIP Business Awards 2015 ще отбележат най-добрите мениджъри и фирми в българския бизнес в периода януари 2013 – декември 2014 г., допринесли за устойчивото развитие на обществото.
Партньори на събитието са Българската Търговско промишлена палата, Пловдивската Търговско Промишлена Палата, Български Бизнес Клуб Лондон, Асоциацията на бизнес експертите, Международната организация за икономика и култура IEC и други. Официален медиен партньор на събитието е сателитния канал на Българската национална телевизия – БНТ Свят.
За първи път ще бъдат отличени на подобна церемония Учебните
тренировъчни предприятия към Министерството на образованието и Джуниър
Ачийвмънт България, също стратегически партньор на Министерството в
интегрирането на компетентността „предприемчивост и инициативност“ на
децата до 18 години. Церемонията ще възнагради също усилията на
местната власт на малките и големи общини в полза на бизнеса.
Ще бъдат поощрени устойчивото развитие, иновациите, повишаването на
стандарта в корпоративната общност, опазването на околната среда,
корпоративната и социалната отговорност, както и дейностите и
услугите, в полза на обществото.
VIP Business Awards се организира и продуцира от най-креативните ПР- и ивент-агенции в България, а гласуването е поверено на ресорните журналисти в медиите-партньори на събитието. Медийните партньори ще предоставят своите номинации до 20.02.2015 г.

Категории и критерии

Корпоративна и социална отговорност

Наградата ще бъде връчена на мениджъри на фирми, показали положително въздействие върху обществения живот .
Това включва фирми, които предоставят възможности за бизнес на други фирми, заетост на образовани кадри, подкрепа за здравословен начин на живот или подкрепа за Общността и целите на образованието.

Нов проспериращ бизнес

Наградата е за фирми, които са започнали в рамките на последните две години. Номинираните трябва да покажат как техният бизнес напредва в съответствие с бизнес плана им. Успехът трябва да се докаже чрез бизнеса и неговите служители, които имат ясна представа за своите продукти, конкуренти и пазарна среда.

Опазване на околната среда

Ще бъде присъдени на мениджър на фирма, показала дългосрочна практика в полза на околна среда. Това включва усилията, свързани с отпадъците и рециклирането, със зелени инвестиции, с ползване на нови екологични източници на енергия, транспорт или друга дейност в тази насока.

Млад предприемач

Ще бъдат номинирани мениджъри на възраст 18-30 години с предприемачески талант и умения. Това са млади хора, които още докато учат, започват собствен бизнес.
Доказателство за иновации, нюх, креативност и ентусиазъм.
Носители на ключови бизнес функции като творческо мислене, продажби и маркетинг, бизнес планиране и представяне и решаване на проблемите в съответния бизнес. Способност да се организират самостоятелно и / или в екип. Способност да представи ясни бизнес идеи.

Нов иновативен продукт/услуга

Тази награда има за цел да се възнагради стартираща дейност, нов иновативен продукт, процес, услуга или нов начин на дейност. Категорията е за всички фирми, чийто продукт е стартирал в периода януари 2013 г. до декември 2014.
Номинираните продукти/услуги трябда да:
Демонстрират автентични и оригинални идеи.
Демонстрират как е разработен този нов продукт, процес, услуга или нов начин на работа с течение на времето.
Демонстрират новаторска нагласа за успешното въвеждане на нова идея, техника или технология с организацията или пазара.
Има търговска приложимост. Има доказателства за търговски успех.
Демонстрира ползи за клиентите.
Текстът трябва да включва ясно писмено и/или графично с описание на продукта, процеса, услуга или новия начин на работа и нейното развитие.

Устойчиво развитие на бизнеса

Тази награда има за цел да се възнагради бизнеса, който показа отношение към общността, към околната среда и към своя персонал. Наградата е насочена към всички фирми, независимо от размера или периода на дейността.
Награждава се бизнесът, който разреши проблемите с осигуряване на възможности за местния бизнес , наемането на образовани кадри. Показва ангажимент за устойчивост – рециклиране на отпадъци , зелена продукти , енергетиката, транспорт или други целенасочени към околната среда дейности .
Фокусира се върху социалната и корпоративна отговорност – предоставя услуги, които отговарят на нуждите на потребителите, подпомагане на обществени групи или доброволческа дейност като организация.
Участие в инициативи, които носят значителни и осезаеми ползи.

Най-добри клиентски практики

Тази награда има за цел да възнагради приноса на фирмите по отношение на клиентското обслужване и насоченост към нуждите на потребители.
Номинира се мениджър на фирма, която демонстрира високо ниво в обслужването на клиенти. Разполагаща с ефективни маркетингови стратегии за тяхната целева клиентска база .
Фирма, която показва гъвкавост и способността да се адаптира към бързо развиващи се тенденции на потребителите.

Бизнес практики с благотворителни инициативи

Поощряват се бизнес практиките, продуктите и услугите, които имат насоченост към благотворителни каузи и иницативи.

Международно признание

В тази категория попадат малки и средни предприятия, както и едрият бизнес, които за получили международно признание за своите продукти, услуги или дейности.

Цялостен принос в бизнеса

В тази категория автоматично попадат мениджъри и фирми, които отговарят на критериите в следните категории:
Устойчиво развитие
Иновации в продуктите и услугите
Опазване на околната среда
Корпоративна и социална отговорност
Клиентски практики
Международно признание

При повече от един номиниран в тази категория, журито ще излъчи победител.
1. Номинациите ще бъдат направени от журналисти, специалисти и всички добросъвестни практикуващи фирми за маркетинг и реклама. Организаторите си запазват правото да се произнесат по допустимостта на всеки участник.
2. Такса за участие
3. Всички материали за участие стават при организаторите.
4. Членовете на журито нямат право да гласуват за участници в конкурса, с които имат пряк интерес.
5. Заявките за кандидатстване трябва да бъдат получени до 12,00 ч. на обяд на 20 февруари 2015 г.
6. Ел. поща за изпращане на въпроси и заявления vipproperty.awards@gmail.com

VIP Communication Ltd VIP Media Awards VIP Property Awards

Следвайте ни във Фейсбук

© 2005 - 2016 PR Agency - VIP Communication. All rights reserved.