БФС И НПО СА ПАРТНЬОРИ НА МЕДИЦИНСКИТЕ ОСКАРИ

Българският фармацевтичен съюз и Националната Пациентска Организация са партньори в предстоящите Национални медицински награди 2015. По време на тържествената церемония в столичния хотел „Рамада” заместник-председателят на съюза г-н Тодор Найденов ще връчи една от наградите.
Категориите, в които ще бъдат връчени Медицинските Оскари са – GRAN PRIX, голямата награда за значими постижения в медицината и дългогодишна дейност. Също така „Професионално признание“, „Медицински Иновации и инвестиции“, BEST Consulting, „Постижения в областта на качеството и безопасността“, „Лекар на годината“, „Болница на годината“, „Клинично сътрудничество и работа в екип“, „Международно признание“ и други. Церемонията ще възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта.
Номинирани са български лекари, получили международно признание през последните години. Доайенът на кардиолозите в България – проф. Младен Григоров, получи номинация за цялостен принос в развитието на медицината у нас от годишните награди NATIONAL MEDICAL AWARDS 2015. Доц. д-р Васил Каракостов, д.м. от катедра Неврохирургия, Медицински факултет при Медицински университет – София също е номиниран за Националните медицински награди.
Сред номинираните е и д-р Славомир Кондов, въвел в неврохирургичната практика в България първата ултразвуково базирана невронавигационна система. Достойна конкуренция за наградите е и
д-р Антони Ненов – един от водещите експерти по ендоскопска гинекологична хирургия и стерилитет в България. Специализирал е във водещи акушеро-гинекологични клиники в света, сред които и най-голямата университетска болница в Европа – клиниката “Шарите” в Берлин.
Заслужено в номинациите се включи и Александровска болница – най-голямото лечебно заведение и първа университетска и многопрофилна болница в България със 135-годишна история. Д-р Явор Дренски – изпълнителен директор на МБАЛ „Токуда Болница София” и председател на УС на Национално сдружение на частните болници, също получи достойно място в надпреварата за медицинските статуетки. Той развива редица програми за корпоративна социална отговорност и партньорства за обмен на опит в международен план, по силата на които в Токуда се обучават лекари от Македония и Казахстан. Активно работи в посока утвърждаване на болницата като център за медицински туризъм и популяризиране на България като дестинация за лечение извън границите на редица държави. Всяка година в Токуда се лекуват над 5000 чужденци.
С голям принос за медицината е и д-р Валентин Ангелов – Изпълнителен директор на Специализирана болница за активно лечение по онкология ЕАД, гр. София. През декември 2015 година приключва европейски проект на стойност 24 000 000 лв по разширяване на лъчетерапевтичния комплекс в Клиниката по лъчелечение – събитие, което е от голямо значение за лечението на онкоболните в България и в частност за СБАЛ по онкология ЕАД. Реализирането на проекта дава възможност за увеличаване броя на лекуваните болни в Клиниката по лъчелечение с още 2000 болни годишно и премахване на листата на чакащи.
Болници от цялата страна бяха номинирани за престижните награди. Сред тях и “МБАЛ – Самоков” ЕООД, основана през месец декември 1879 г. От създаването си до днес непрекъснато се обновява и модернизира. Основните насоки за развитие са в направление на образна диагностика, травматология, болести на обмяната, функционална диагностика в кардиологията, обема на оперативната активност и операции с по-голяма сложност и интензивните и реанимационни грижи за пациентите.
Най- големият комплексен Медицински Балнеологичен, Спа и Уелнес център в България“ и един от най-добрите медицински СПА и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море с 30- годишна история – „Медика – Албена“, също бе номиниран за церемонията. Стоматологичните клиники ЕО Дент и денталната верига на д-р Жорж Жоржес също получиха номинации за призовете.
Партньор на събитието е и Фондация „Академия Здравословно“. Лекари, болници, клиники и медицински екипи от цялата страна са номинирани от партньорите на церемонията – браншови организации и специализирани медии и журналисти.

Следвайте ни във Фейсбук

© 2005 - 2016 PR Agency - VIP Communication. All rights reserved.