БАИ отчете ръст в инвестициите на форума за Бизнес и Туризъм

Международният Форум за Бизнес и Туризъм, организиран от VIP COMMUNICATION PR в хотел Радисън, предизвика голям интерес и извън страната ни.
Ръст в инвестициите в България отчете Българската агенция за инвестиции – БАИ по време на форума, открит от Юлиян Балчев, главен експерт в дирекция „Маркетинг и инвестиционно обслужване“ към БАИ с темата: „България – възможности за бизнес и инвестиции“. „За първите 6 месеца на 2015 година в страната ни са инвестирани 800 млн. евро, с което отчитаме ръст в инвестициите спрямо минали години“, обобщи експертът. Той подчерта, че туризмът остава водещ сектор за страната ни. „И не само това – почти всички чужди инвеститори първоначално идват като туристи в България и след това стават инвеститори в страната ни“, допълни той.
Светлин Танчев – председател на Парламентарната Комисия по Европейски въпроси и контрол на европейските фондове, предизвика огромен интерес с темата „Европейските фондове – единствен източник на успех и основен инвестиционен ресурс“. „България се нуждае от изграждане на нов, обединен икономически и стопански сектор, уникален за нашата страна: Балнеология и оздравителен туризъм. Новите икономически обстоятелства в България поставят на преден план необходимостта от нов икономически отрасъл, като съчетание на балнеология и туризма, поставен изцяло на фундаменталните основи на пазарен принцип. Този отрасъл, при използване на всичките възможности на пазарната система, ще има огромен стопански ефект в страната, защото зависи изключително от нейните собствени сили- уникалните и природни богатства, минералните извори и калонаходища“, каза пред участниците във форума той. И допълни, че в България, от над 1600 извора, 500 са лечебни и от тях 80% са с доказани уникални лечебни качества. „България притежава два пъти повече по количество минерални води в сравнение със световните минерални ресурси като цяло. Такова и е положението с калонаходищата. Тези природни дадености, в съчетание с уникален южноевропейски климат, възможностите за целогодишен туризъм (и в съчетание с богатата и красива и природа, културна история и др.) дават неповторими възможности да развие нов икономически и стопански сектор, който да има сериозен дял в Брутния Вътрешен Продукт на страната, и който поради своите уникални възможности да привлече сериозни инвестиции отвън. Не малък дял в БВП на България може да има балнеолечението и оздравителният туризъм, улеснено от факта, че страната ни няма особени конкуренти на този фронт в Европа. В една голяма степен уникалните лечебни качества на българските минералните води и калонаходища нямат еквиваленти в Европа“, обобщи г-н Танчев.
Цялата тема вижте тук: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10153702811578530.1073741863.137644278529&type=3

Иновативна пограма за популяризирането на туризма представи БТПП с темата: „Приносът на Българската Търговско-промишлена палата при пропагандиране на културните паметници , като допълнителна възможност за промотиране развитието на туризма“. Лектор бе Мариана Танчева, Директор “Европейска интеграция и Европейски проекти” към БТПП.
Българо-италианските партньори на събитието от Бизнес Клуб Медиа, които са на международното изложение в Милано, отбелязаха прогрес в инвестициите на Италия в България и нови съвместни проекти.
Образованието и новите методи за обучение бе една от темите във форума. Особено интересна за участниците бе презентацията на община Челопеч, която представи своята ИНОВАТИВНА ПОЛИТИКА В СФЕРАТА НА ОБРАЗОВАНИЕТО.
Във връзка с повишаване качеството на образователния процес в учебните заведения на община Челопеч, със съдействието на директори и педагози, общинското ръководство от 2011 г. въведе атестационна система за оценка работата на учители и директори след приключване на всеки учебен срок. Атестационната система е разработена съвместно с външни експерти и учителските колективи.
Какви са резултатите от тази иновативна политика на община Челопеч – обобщи кметът на града Алекси Кесяков. Сред участниците във форума имаше представители на италиански, румънски, гръцки и руски компании с офиси в България. Също и лидери в туризма у нас, сред които Георги Тумпалов, който оглави класацията Топ 5 на най-посещаваните туристически обекти у нас със Замъка в Равадиново.
Организатор и инициатор на събитието е агенция за публични комуникации VIP COMMUNICATION PR. Агенцията има зад гърба си десетки престижни събития. Партньори на събитието бяха Българската Търговско-промишлена палата, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/, браншови организации и други.По време на гала-вечерята гостите получиха сертификати за участие във Форума, както и покани за предстоящите BALKAN TOURISM INDUSTRY AWARDS 2015 – 10.12.2015 в София и за церемонията LUXURY PROPERTY AWARDS 2015 – 10.11.2015 София.
В музикалната програма се включи победителката от Пирин фолк 2015 Вили Рай и младата фолклорна певица Татяна Скечелиева, която вдигна всички участници на традиционно българско хоро.
Участнците в Международния форум за Бизнес и Туризъм в хотел Радисън опитаха богатата галерия от вина – бяло, розе и червено, от винарска изба Едоардо Миролио. Годишният производствен процес е 1,5 милиона литра вино. С множество международни награди от изминалата година.

Снимки VIP Communication PR
Валери Захов, Look Tour.info

Следвайте ни във Фейсбук

© 2005 - 2016 PR Agency - VIP Communication. All rights reserved.